….de zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!

Vogeloppas, verzorging vogel parkiet papegaai vakantieVogels

Welke zorg biedt ZorgvoorDier aan uw vogel?
Vogeloppas
Nagelverzorging
Snavelverzorging
Medische verzorging
Adviesservice

Vogeloppas

Heeft u parkieten, kippen, duiven, eenden, tropische vogels of welke vogel dan ook. Ook deze dieren worden deskundig verzorgd door ZorgvoorDier, met de Vogeloppas aan huis service. Kunt u vanwege vakantie, een weekendje weg, een ziekenhuisopname of welke andere reden dan ook tijdelijk niet voor uw vogel zorgen? Kunt u geen beroep doen op uw buren, familie of vrienden en vindt u een pension niets voor uw vogel?
Dan is de ZorgvoorDier dé oplossing! Want ik verzorg tijdens uw afwezigheid uw vogel aan huis zoals deze dat gewend is, in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Vogeloppas is een breed begrip, aangezien het hier kan gaan om zeer veel verschillende soorten zoals kromsnavels, watervogels, hoenderachtigen, en nog veel meer soorten. Vanwege jarenlange ervaring met allerlei verschillende soorten vogels, variërend van kanarie tot toerako en van mandarijneend tot nandoe, bent u verzekerd van de juiste professionele zorg tijdens uw afwezigheid.

Oppas vinden voor uw gevederde vrienden is niet altijd even makkelijk, voor de verzorging van verschillende vogels is namelijk de nodige kennis vereist. Daarnaast is het voor vogels niet gewenst of mogelijk om deze dieren onder te brengen bij een pension of andere vorm van opvang. Wanneer u uw vogel weg brengt naar een pension of een andere voor de vogel vreemde omgeving, moet u er rekening mee houden dat dit veel stress oplevert. Stress veroorzaakt een verminderde weerstand, waardoor uw vogel vatbaarder is voor ziekten.
Wanneer u kiest voor ZorgvoorDier, bent u verzekerd van professionele en liefdevolle zorg voor uw vogel. U wilt tenslotte uw vogel met een gerust hart thuis kunnen laten, wetende dat deze deskundig verzorgd wordt.
Door uw vogel thuis te laten zal deze nagenoeg niets merken van uw afwezigheid, de verzorging gaat door zoals de vogel dit gewend is, geen stressvolle situaties dus.

Er is wel een uitzondering op de regel, dit kan namelijk het geval zijn bij kromsnavels welke geen soortgenoot als partner hebben. Deze vogels zijn er vaak niet bij gebaat om alleen thuis te blijven tijdens een langere vakantie, omdat zij erg veel aandacht nodig hebben. Voor deze vogels is het goed om hen onder te brengen bij familie of vrienden. 

Wanneer u gebruik maakt van de vogeloppas, kom ik tijdens de verzorgingsperiode de gewenste aantal keren aan huis. Uw vogel wordt dan gevoerd, de kooi of voliére wordt verschoond en er wordt uiteraard voldoende aandacht gegeven aan uw vogel. Hierbij kunt u denken aan het loslaten van de parkieten voor een vliegrondje of andere wensen die u heeft voor uw huisdier. Naast deze aandacht is het erg belangrijk om de vogel te observeren, om tijdig alert te zijn op eventuele gezondheidsproblemen. Zeker in een gezelschapsvoliére is het niet altijd makkelijk om gezondheidsproblemen bijtijds vast te stellen, controle van voeropname, mestcontrole en uiterlijke inspectie is daarom van groot belang. In overleg worden er specifieke behoeften van uw vogel besproken die noodzakelijk zijn zoals medische zorg, een douchebeurt, etc.
En mocht uw vogel onverhoopt ziek worden, dan wordt dit snel gesignaleerd dankzij de nodige kennis en ervaring. Dan zal ik hier onmiddellijk actie op ondernemen.

Tijdens uw afwezigheid wordt u, wanneer u dat wilt, op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen thuis. Door u een whatsapp bericht te sturen, weet u vrijwel direct hoe het met uw vogel gaat, en zult u meer ontspannen zijn.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik hier voor de tarieven

Nagelverzorging

Bij vogels in gevangenschap gebeurd het meer dan eens dat de nagels te ver doorgroeien, dit komt door het onvoldoende afslijten van de nagels. In de natuur leggen vogels enorme afstanden af, waarbij zij op natuurlijke wijze hun nagels afslijten, bij het lopen en klimmen op verschillende ondergronden. In gevangenschap zijn vogels vaak weinig actief en worden er nogal eens verkeerde zitstokken of ondergrond gebruikt. De nagels slijten dan onvoldoende af en moeten geknipt worden. Het kan zijn dat u het knippen van de nagels zelf een lastig klusje vindt, bijvoorbeeld omdat uw vogel donkere nagels heeft of uw vogel niet graag stil blijft zitten bij de knipbeurt. ZorgvoorDier komt dan de nagels van uw vogel op de goede lengte knippen. Met de juiste middelen kan ik dit op een veilige en diervriendelijke manier doen. Wanneer de nagels van uw vogel erg lang niet geknipt zijn, kan het voorkomen dat dit niet in één keer kan gebeuren, omdat ‘het leven’ gewoon met de nagel meegroeit. Er zou dan in het leven geknipt worden, wat erg pijnlijk is.
Controleer dus regelmatig of de nagels van uw vogel geknipt moeten worden, ik leg u graag uit hoe u dit gemakkelijk kunt zien. Hiermee voorkomt u de pijnlijke gevolgen zoals: het te kort afbreken van nagels tot in ‘het leven’, het ingroeien van een nagel in de voet of het niet goed meer kunnen lopen/vasthouden.
Klik hier voor de tarieven

Snavelverzorging

Ook de snavel groeit net als een nagel continu door. Over het algemeen houden vogels de snavel zelf in optimale conditie door te knagen en te schuren tegen harde voorwerpen. Maar door verschillende oorzaken kan het voorkomen dat de snavel te lang wordt of zelfs scheef gaat groeien, dit heeft vaak tot gevolg dat de vogel veel moeite heeft met eten, voortbewegen, poetsen, e.d.

Ik slijp de snavel van uw vogel weer in de oorspronkelijke vorm met speciaal slijpapparatuur. Bij het slijpen moet er goed gekeken worden waar ‘het leven’ loopt, aangezien dit met de snavel meegroeit én welke vorm de snavel uiteindelijk moet krijgen. Wanneer de snavel te veel uit model is, kan deze slijpbeurt vaak niet in één keer gebeuren.
Daarnaast wordt de onderliggende oorzaak besproken en krijgt u goed advies over het behouden van een goed geconditioneerde snavel van uw vogel.
Klik hier voor de tarieven

Medische verzorging

Heeft u hulp nodig bij de medische verzorging van uw vogel, dan kan ik u helpen. Bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om oraal medicatie toe te dienen of wondverzorging te doen. ZorgvoorDier helpt u bij de medische verzorging van uw vogel, vanwege paraveterinaire kennis is dit geen probleem.
Klik hier voor de tarieven

Adviesservice

Heeft u vragen over de voeding, gezondheid, huisvesting en verzorging van uw vogel? Ik geef u graag advies over uw (toekomstige) huisdier.

 

De zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!
Door ZorgvoorDier in te schakelen heeft u de zekerheid dat uw vogel deskundig verzorgd wordt, een hele geruststelling!
Neem gerust contact met ZorgvoorDier op voor meer informatie.