….de zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!

Kattenoppas, trimmen, nagels knippen, suikerkat, Katten

Welke zorg biedt ZorgvoorDier aan uw kat?
Kattenoppas
Trimmen / vachtverzorging
Nagelverzorging
Medische verzorging
Adviesservice

Kattenoppas

ZorgvoorDier biedt een Kattenoppas aan huis service. Kunt u vanwege vakantie, een weekendje weg, een ziekenhuisopname of welke andere reden dan ook tijdelijk niet voor uw kat zorgen? Kunt u geen beroep doen op uw buren, familie of vrienden en vindt u een pension niets voor uw kat?
Dan is ZorgvoorDier dé oplossing! Want deze verzorgd tijdens uw afwezigheid uw kat aan huis zoals deze dat gewend is, in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Het is bekend dat katten veel waarde hechten aan een vertrouwde omgeving, zij voelen zich in hun eigen omgeving het meest veilig, prettig en ontspannen. Wanneer zij in een voor hen onbekende omgeving geplaatst worden zoals een pension, levert dit veel stress op wat nare gevolgen met zich mee kan brengen. Door te kiezen voor de kattenoppas van ZorgvoorDier kan uw kat in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven, waarbij uw kat de professionele en liefdevolle zorg krijgt die uw kat verdiend. U wilt tenslotte uw kat met een gerust hart thuis kunnen laten, wetende dat deze deskundig wordt verzorgd. Uw kat zal nagenoeg niets merken van uw afwezigheid, de verzorging gaat door zoals uw kat dit gewend is, geen stressvolle situaties dus.

Tijdens de verzorgingsperiode kom ik de gewenste aantal keren per dag aan huis. Uw kat wordt dan gevoerd, de kattenbak wordt verschoond en er wordt uiteraard voldoende aandacht gegeven door met de kat te spelen en te knuffelen, wanneer de kat dit fijn vindt.
In overleg worden de eventuele specifieke behoeften van uw kat besproken die noodzakelijk zijn zoals medische zorg, vachtverzorging, etc.
En mocht uw kat onverhoopt ziek worden, dan wordt dit snel gesignaleerd dankzij de nodige kennis en ervaring. Dan zal ik hier onmiddellijk actie op ondernemen.

Uw kat dient een geldige inenting te hebben van de jaarlijkse cocktail voor katte- en niesziekte, om de gezondheid van uw en andermans katten te waarborgen. Tevens dient de kat ontvlooid en ontwormd te zijn. Het paspoort en/of vaccinatieboekje van uw kat dient zichtbaar neergelegd te worden.

Tijdens uw afwezigheid wordt u, wanneer u dat wilt, op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen thuis. Door u een whatsapp bericht te sturen, weet u vrijwel direct hoe het met uw kat gaat, en zult u meer ontspannen zijn.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik hier voor de tarieven

Trimmen / vachtverzorging

******* ZorgvoorDier neemt helaas geen nieuwe katten meer aan voor de trimservice *******

Katten brengen een groot deel van de dag door met het schoonlikken van hun vacht, zij lijken geen extra vachtverzorging nodig te hebben. Toch is vachtverzorging bij een aantal katten wel met regelmaat nodig, hoe vaak dit nodig is is afhankelijk van het ras en andere factoren. Vooral langharige katten, zoals de Maine Coon, Pers en Ragdoll, hebben een vacht welke veel aandacht nodig heeft. Door de onderwol krijgen deze katten namelijk snel klitten in de vacht, deze klitten zijn erg pijnlijk voor uw kat.
De vachtverzorging van uw kat is niet altijd makkelijk, vaak lijkt uw kat deze noodzakelijke vachtverzorging niet fijn te vinden.

ZorgvoorDier geeft u de unieke kans om de vachtverzorging van uw kat bij u thuis te laten doen, de trimster komt namelijk naar u toe en neemt alle materialen mee welke nodig zijn voor de trimbehandeling. Zo blijft uw kat in zijn eigen vertrouwde omgeving, waardoor uw kat zich meer op zijn gemak zal voelen.
Door uw kat regelmatig te laten borstelen en ontwollen wordt klitvorming voorkomen. Een goede borstelbeurt is bij alle vachtsoorten, zeker in de ruiperiode, noodzakelijk om onder andere obstructies door haarballen te voorkomen. Bij ernstige klitvorming kan het voorkomen dat uw kat (gedeeltelijk) geschoren dient te worden. Bij de vachtverzorging wordt uw kat meteen gecontroleerd op ectoparasieten zoals vlooien en teken.
Klik hier voor de tarieven 

Nagelverzorging

Uw kat zal vaak zijn nagels zelf verzorgen, dit doet uw kat door ze te ‘scherpen’ aan een krabpaal of buiten, hierdoor vervellen de nagels waardoor ze op de goede lengte blijven. Nagelverzorging van uw kat kan nodig zijn wanneer uw kat weinig actief is, vaak binnen zit of zijn nagels nagenoeg nooit scherpt aan de krabpaal of buiten. De nagels slijten dan vaak onvoldoende en zullen wanneer ze te lang worden geknipt moeten worden. Het kan zijn dat u dit zelf een lastige klus vindt, bijvoorbeeld omdat uw kat donkere nagels heeft of uw kat niet graag stil blijft zitten bij de knipbeurt. ZorgvoorDier komt dan de nagels van uw kat op de goede lengte knippen. Met de juiste middelen kan ik dit op een veilige en diervriendelijke manier doen. Wanneer de nagels van uw kat erg lang niet geknipt zijn, kan het voorkomen dat dit niet in één keer kan gebeuren, omdat ‘het leven’ gewoon met de nagel meegroeit. Er zou dan in het leven geknipt worden, wat erg pijnlijk is.
Controleer dus regelmatig of de nagels van uw kat geknipt moeten worden, ik leg u graag uit hoe u dit gemakkelijk kunt zien. Zo voorkomt u de pijnlijke en vervelende gevolgen zoals: het ingroeien van een nagel in een voetkussentje of het blijven haken in kleding e.d.
Vaak hebben katten die binnenshuis leven de neiging om hun nagels te scherpen aan meubels, ook dan kan het knippen van de nagels een uitkomst zijn. Dit dient iedere 6 weken te gebeuren, de nagels zijn na deze periode namelijk weer aangegroeid.
Klik hier voor de tarieven

Medische verzorging

Heeft u hulp nodig bij de medische verzorging van uw kat, dan kan ik u helpen. Bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om oraal medicatie te geven, wondverzorging te doen of een injectie te geven wanneer uw kat bijvoorbeeld suikerziekte heeft. ZorgvoorDier helpt u bij de medische verzorging van uw kat, vanwege paraveterinaire kennis is dit geen probleem. 
Klik hier voor de tarieven

Adviesservice

Heeft u vragen over de voeding, gezondheid, huisvesting en verzorging van uw kat? Ik geef u graag advies over uw (toekomstige) huisdier.

De zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!
Door ZorgvoorDier in te schakelen heeft u de zekerheid dat uw kat deskundig verzorgd wordt, een hele geruststelling!
Neem gerust contact met ZorgvoorDier op voor meer informatie.