….de zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!

Konijnenoppas, trimmen, plukken, nagels knippen, tanden knippenKonijnen

Welke zorg biedt ZorgvoorDier aan uw konijn?
Konijnenoppas
Trimmen / vachtverzorging
Nagelverzorging en tandverzorging
Medische verzorging
Adviesservice

Konijnenoppas

ZorgvoorDier biedt een Konijnenoppas aan huis service. Kunt u vanwege vakantie, een weekendje weg, een ziekenhuisopname of welke andere reden dan ook tijdelijk niet voor uw konijn zorgen? Kunt u geen beroep doen op uw buren, familie of vrienden en vindt u een pension niets voor uw konijn?
Dan is ZorgvoorDier dé oplossing! Want ik verzorg tijdens uw afwezigheid uw konijn aan huis zoals deze dat gewend is, in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Wanneer u kiest voor ZorgvoorDier, bent u verzekerd van professionele en liefdevolle zorg voor uw konijn. U wilt tenslotte uw konijn met een gerust hart thuis kunnen laten, wetende dat deze deskundig verzorgd wordt.
Het onderbrengen van uw konijn bij een pension of een andere voor het konijn vreemde omgeving geeft veel stress, waardoor de weerstand verminderd en uw konijn vatbaarder is voor ziekten en andere problemen zoals darmimmobiliteit. Door uw konijn thuis te laten zal deze nagenoeg niets merken van uw afwezigheid, de verzorging gaat namelijk gewoon door zoals uw konijn dit gewend is, geen stressvolle situaties dus.

Tijdens de verzorgingsperiode kom ik de gewenste aantal keren per dag aan huis. Uw konijn wordt dan gevoerd, de kooi of ren wordt verschoond en er wordt uiteraard voldoende aandacht gegeven door bijvoorbeeld met het konijn te knuffelen, wanneer het konijn dit fijn vindt. In overleg worden de eventuele specifieke behoeften van uw konijn besproken die noodzakelijk zijn zoals medische zorg, vachtverzorging, etc.
En mocht uw konijn onverhoopt ziek worden, dan wordt dit snel gesignaleerd dankzij de nodige kennis en ervaring. Dan zal ik hier onmiddellijk actie op ondernemen.

Tijdens uw afwezigheid wordt u, wanneer u dat wilt, op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen thuis. Door u een whatsapp bericht te sturen, weet u vrijwel direct hoe het met uw konijn gaat, en zult u meer ontspannen zijn.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik hier voor de tarieven

Trimmen / vachtverzorging

Vachtverzorging bij uw konijn kan met regelmaat nodig zijn. Hoe vaak deze verzorging nodig is, is afhankelijk van de vachtsoort en andere factoren. Vooral langharige konijnen, zoals Angorakonijnen en Teddykonijnen hebben regelmatige vachtverzorging nodig. Door de onderwol krijgen deze konijnen namelijk snel klitten in de vacht, deze klitten zijn erg pijnlijk voor uw konijn. Borstelen is in ieder geval bij alle vachtsoorten nodig, zeker wanneer uw konijn in de rui is om obstructies door haarballen te voorkomen.
De vachtverzorging van uw konijn is niet altijd makkelijk, vaak lijkt uw konijn deze noodzakelijke vachtverzorging niet fijn te vinden.

ZorgvoorDier geeft u de unieke kans om de vachtverzorging van uw konijn bij u thuis te laten doen, ik kom namelijk naar u toe en neem alle materialen mee welke nodig zijn voor de trimbehandeling. Zo blijft uw konijn in zijn eigen vertrouwde omgeving, waardoor uw konijn zich meer op zijn gemak zal voelen. 
Door uw konijn regelmatig te laten borstelen, ontwollen en eventueel te knippen wordt klitvorming voorkomen. Bij ernstige klitvorming kan het voorkomen dat uw konijn geschoren dient te worden.
Bij de vachtverzorging wordt uw konijn meteen gecontroleerd op ectoparasieten zoals vlooien en teken.
Klik hier voor de tarieven trimmen

Nagelverzorging en tandverzorging

Wanneer uw konijn weinig actief is en/of veel op een zachte ondergrond verblijft, zullen de nagels onvoldoende afslijten. Wanneer de nagels te lang worden, zullen ze geknipt moeten worden. Het kan zijn dat u dit zelf een lastig klusje vindt, bijvoorbeeld omdat uw konijn donkere nagels heeft of uw konijn niet graag stil blijft zitten bij de knipbeurt. ZorgvoorDier komt dan de nagels van uw konijn op de goede lengte knippen. Met de juiste middelen kan ik dit op een veilige en diervriendelijke manier doen. Wanneer de nagels van uw konijn erg lang niet geknipt zijn, kan het voorkomen dat dit niet in één keer kan gebeuren, omdat ‘het leven’ gewoon met de nagel meegroeit. Er zou dan in het leven geknipt worden, wat erg pijnlijk is.
Controleer dus regelmatig of de nagels van uw konijn geknipt moeten worden, ik leg u graag uit hoe u dit gemakkelijk kunt zien. Hiermee voorkomt u de pijnlijke gevolgen zoals: het te kort afbreken van nagels tot in ‘het leven’, het ingroeien van een nagel in de voet of het niet meer goed kunnen lopen.

Konijnen zijn van nature echte knagers, bij het knagen en kauwen op hun voedsel slijten de tanden en kiezen af. De tanden en kiezen groeien om deze reden zijn hele leven door, de snijtanden groeien zo’n 2 mm per week. De snijtanden staan zo op elkaar dat er een beitelvormige afslijting van de tanden plaats vindt, wat ideaal is bij het knagen. Bij het kauwen worden de kiezen in horizontale richting bewogen wat voor de slijtage van de kiezen zorgt. De continue groei van de tanden en kiezen wordt dus opgevangen door de continue slijtage van de tanden en kiezen. Het is daarbij zeer belangrijk dat groei en slijtage in evenwicht zijn. In sommige gevallen slijten de tanden en kiezen niet voldoende af, bijvoorbeeld door verkeerde voeding of scheefstand van de snijtanden. Wanneer dit gebeurd kunnen de te lange tanden (en kiezen) verwondingen in de bek veroorzaken. Ook kan het konijn op den duur niet meer eten, wat voor problemen in het maagdarmkanaal kan zorgen. Maar in het ergste geval kan het dier overlijden van de honger. Het is van levensbelang om de snijtanden van uw konijn regelmatig te controleren, de kiezen kunt u helaas niet controleren, daar zij zich achter in de bek bevinden. Te lange tanden zorgen na een tijdje ook voor te lange kiezen, het is daarom in eerste instantie belangrijk om de snijtanden in goede conditie te houden. Wanneer de snijtanden te lang zijn kan ik bij u langs komen om deze op de juiste lengte te knippen, dit is de makkelijkste en snelste methode. Met de juiste middelen kan ik dit op een veilige en diervriendelijke manier doen. Daarnaast krijgt u advies om het gebit in optimale conditie te houden en hoe u kunt merken of de kiezen te lang zijn.
Klik hier voor de tarieven

Medische verzorging

Heeft u hulp nodig bij de medische verzorging van uw konijn, dan kan ik u helpen. Bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om oraal medicatie toe te dienen, een injectie te geven of wondverzorging te doen. De dierverzorger helpt u bij de medische verzorging van uw konijn, vanwege paraveterinaire kennis is dit geen probleem. 
Klik hier voor de tarieven

Adviesservice

Heeft u vragen over de voeding, gezondheid, huisvesting en verzorging van uw konijn? Ik geef u graag advies over uw (toekomstige) huisdier.

 

De zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!
Door ZorgvoorDier in te schakelen heeft u de zekerheid dat uw konijn deskundig verzorgd wordt, een hele geruststelling!
Neem gerust contact met ZorgvoorDier op voor meer informatie.