….de zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!

Knaagdierenoppas, nagels knippen, tanden knippenKnaagdieren

Welke zorg biedt ZorgvoorDier aan uw knaagdier?
Knaagdierenoppas
Vachtverzorging
Nagelverzorging
Medische verzorging
Adviesservice

Knaagdierenoppas

ZorgvoorDier biedt een Knaagdierenoppas aan huis service. Kunt u vanwege vakantie, een weekendje weg, een ziekenhuisopname of welke andere reden dan ook tijdelijk niet voor uw knaagdier zorgen? Kunt u geen beroep doen op uw buren, familie of vrienden en vindt u een pension niets voor uw knaagdier?
Dan is ZorgvoorDier dé oplossing! Want deze verzorgd tijdens uw afwezigheid uw knaagdier aan huis zoals deze dat gewend is, in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Welk knaagdier u ook heeft, of dit nu een cavia, rat, muis, hamster, chinchilla, degoe of gerbil is, ieder knaagdier wordt verzorgd. Wanneer u kiest voor de dierverzorger, bent u verzekerd van professionele en liefdevolle zorg voor uw knaagdier. U wilt tenslotte uw knaagdier met een gerust hart thuis kunnen laten, wetende dat deze deskundig verzorgd wordt.
Het onderbrengen van uw knaagdier bij een pension of een andere voor het knaagdier vreemde omgeving geeft veel stress, waardoor de weerstand verminderd en uw knaagdier vatbaarder is voor ziekten en andere problemen. Door uw knaagdier thuis te laten zal deze nagenoeg niets merken van uw afwezigheid, de verzorging gaat namelijk gewoon door zoals uw knaagdier dit gewend is, geen stressvolle situaties dus.

Tijdens de verzorgingsperiode komt de dierverzorger de gewenste aantal keren per dag aan huis. Uw knaagdier wordt dan gevoerd, de kooi of ren wordt verschoond en er wordt uiteraard voldoende aandacht gegeven door met het knaagdier te knuffelen, wanneer het knaagdier dit fijn vindt. In overleg worden de eventuele specifieke behoeften van uw knaagdier besproken die noodzakelijk zijn zoals medische zorg, vachtverzorging, etc.
En mocht uw knaagdier onverhoopt ziek worden, dan wordt dit snel gesignaleerd dankzij de kennis en ervaring van de dierverzorger. Deze zal hier onmiddellijk actie op ondernemen.

Tijdens uw afwezigheid wordt u, wanneer u dat wilt, op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen thuis. Door u een email of whatsapp te sturen, weet u direct hoe het met uw knaagdier gaat, en zult u meer ontspannen zijn.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik hier voor de tarieven 

Nagelverzorging

Wanneer uw knaagdier weinig actief is en/of veel op een zachte ondergrond verblijft, zullen de nagels onvoldoende afslijten. Wanneer de nagels te lang worden, zullen ze geknipt moeten worden. Het kan zijn dat u dit zelf een lastig klusje vindt, bijvoorbeeld omdat uw knaagdier donkere nagels heeft of uw knaagdier niet graag stil blijft zitten bij de knipbeurt. Dan komt de dierverzorger bij u langs om de nagels van uw knaagdier op de goede lengte knippen. Met de juiste middelen kan de dierverzorger dit op een veilige en diervriendelijke manier doen. Wanneer de nagels van uw knaagdier erg lang niet geknipt zijn, kan het voorkomen dat dit niet in één keer kan gebeuren, omdat ‘het leven’ gewoon met de nagel meegroeit. Er zou dan in het leven geknipt worden, wat erg pijnlijk is.
Controleer dus regelmatig of de nagels van uw knaagdier geknipt moeten worden, de dierverzorger kan u uitleggen hoe u dit gemakkelijk kunt zien. Hiermee voorkomt u de pijnlijke gevolgen zoals: het te kort afbreken van nagels tot in ‘het leven’, het ingroeien van een nagel in de voet of het niet meer goed kunnen lopen.
Klik hier voor de tarieven

Medische verzorging

Heeft u hulp nodig bij de medische verzorging van uw knaagdier, dan kan de dierverzorger u helpen. Bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om oraal medicatie toe te dienen, een injectie te geven of wondverzorging te doen. De dierverzorger helpt u bij de medische verzorging van uw knaagdier, vanwege paraveterinaire kennis is dit geen probleem.
Maar ook bij het toedienen van bijvoorbeeld een ontwormingsmiddel of ecto-parasietenmiddel, kan de dierverzorger u helpen.
Klik hier voor de tarieven

Adviesservice

Heeft u vragen over de voeding, gezondheid, huisvesting en verzorging van uw knaagdier? De dierverzorger geeft u graag advies over uw (toekomstige) huisdier.

 

De zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!
Door ZorgvoorDier in te schakelen heeft u de zekerheid dat uw knaagdier deskundig verzorgd wordt, een hele geruststelling!
Neem gerust contact met ZorgvoorDier op voor meer informatie.