….de zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!

Hondenuitlaatservice, hus, trimmen, nagels knippenHonden

Welke zorg biedt ZorgvoorDier aan uw hond?
Hondenuitlaatservice
Trimmen / vachtverzorging
Nagelverzorging
Medische verzorging
Adviesservice

Hondenuitlaatservice

******* ZorgvoorDier neemt helaas geen nieuwe honden meer aan voor de permanente uitlaatservice *******

ZorgvoorDier biedt een Hondenuitlaatservice aan, een hulpdienst waar eigenaren 7 dagen per week gebruik van kunnen maken. Wilt u een dagje met het gezin weg, bent u wat langer aan het werk of kunt u door gezondheidsproblemen uw hond niet uitlaten? Geen probleem, want wanneer u zelf uw hond even niet kunt uitlaten, komt de dierverzorger dit voor u doen.

U kunt gebruik maken van de permanente hondenuitlaatservice waarbij uw hond structureel iedere week mee wandelt of u kunt gebruik maken van de incidentele hondenuitlaatservice, waarbij uw hond op afroep mee wandelt.

Uw hond wordt door de dierverzorger individueel of indien mogelijk in tweetal uitgelaten in zijn eigen vertrouwde omgeving en krijgt daarbij de volle aandacht die hij verdiend. Een wandeling duurt zo’n 30 of 60 minuten, u geeft zelf de duur van de wandeling en de gewenste aantal keren per dag aan. Tijdens de wandeling, wordt er rekening mee gehouden wat de hond leuk vindt om te doen, u kunt zelf aangeven of uw hond graag speelt, zwemt of gewoon een beetje rondsnuffelt. Het is namelijk de bedoeling dat uw hond het leuk vindt om mee te gaan met de hondenuitlaatservice! Het is in overleg ook mogelijk om met uw hond te fietsen in plaats van te wandelen, zo kunt uw hond nog meer zijn energie kwijt.

De individuele wandelingen zijn een uitkomst, wanneer uw hond om bepaalde redenen niet mee kan met de groepswandelingen van andere hondenuitlaatservices. Bij ZorgvoorDier zijn alle honden welkom, dus ook wanneer:
■ Uw hond niet goed met andere honden kan opschieten
■ Uw teefje loops is
■ Uw hond te jong of te oud is, waardoor hoge en lange activiteit niet mag of kan
■ Uw hond herstellende is van een operatie of gezondheidsproblemen heeft, waardoor aangepaste activiteit en extra zorg nodig zijn
■ U de hond in zijn vertrouwde omgeving wilt houden
■ Of welke andere reden ook

Bij honden die structureel meegaan met de permanente hondenuitlaatservice wordt gebruik gemaakt van een strippenkaart. Bij het gebruik van een strippenkaart heeft u korting op de uitlaatbeurten en de strippenkaarten zijn 3 maanden geldig. De strippenkaart heeft 10 strippen, welke na het uitlaten wordt afgetekend. Bij honden die incidenteel meegaan wordt per uitlaatbeurt betaald.

Uw hond dient de geldige inentingen te hebben van de jaarlijkse cocktail, om de gezondheid van uw hond en andermans hond te waarborgen. Daarnaast dient de hond ontvlooid en ontwormd te zijn.

Neem gerust contact op voor informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik hier voor de tarieven

Trimmen / vachtverzorging

******* ZorgvoorDier neemt helaas geen nieuwe honden meer aan voor de trimservice *******

Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor uw hond, daarom is het verstandig om uw hond regelmatig te laten trimmen. ZorgvoorDier geeft u de unieke kans om het trimmen bij u thuis te laten doen, de trimsalon komt namelijk naar u toe. Zo blijft uw hond in zijn eigen vertrouwde omgeving, waardoor uw hond zich meer op zijn gemak zal voelen. ZorgvoorDier neemt alle materialen mee welke nodig zijn voor de trimbehandeling. De trimbehandeling bestaat uit knippen, plukken of scheren, al naar gelang uw wensen en de mogelijkheden. Voor meer informatie over het trimmen kunt u de pagina van de tarieven raadplegen.
Wilt u dat uw hond alleen geborsteld wordt, maar kunt u dit zelf niet doen? Ook voor deze vachtverzorging kunt u een beroep doen op ZorgvoorDier. De regelmaat van deze vachtverzorging is afhankelijk van de vachtsoort en andere factoren zoals de ruiperiode.
Tijdens de vachtverzorging wordt ook overtollig haar uit de oren verwijderd en worden de voetzooltjes getrimd. Daarnaast wordt uw hond meteen gecontroleerd op ectoparasieten zoals vlooien en teken. In geval van parasieten kan er een behandelplan met u besproken worden.

Nagelverzorging

De nagels van een hond blijven doorgroeien op het moment dat deze niet goed afslijten, dit is afhankelijk van het soort hond en de activiteit van de hond. Ook de duimpjes en de soms voorkomende hubertus-klauwtjes, kunnen niet afslijten omdat deze de grond niet raken.
Dan kan het voorkomen dat de nagels geknipt moeten worden. Het kan zijn dat u dit zelf een lastige klus vindt, bijvoorbeeld omdat uw hond donkere nagels heeft of niet graag stil blijft zitten bij de knipbeurt. Dan komt de dierverzorger de nagels van uw hond op de goede lengte knippen. Met de juiste middelen kan de dierverzorger dit op een veilige en diervriendelijke manier doen.Wanneer de nagels van uw hond erg lang niet geknipt zijn, kan het voorkomen dat dit niet in één keer kan gebeuren. Er zou dan in het leven geknipt worden, wat erg pijnlijk is.
Controleer dus regelmatig of de nagels van uw hond geknipt moeten worden, de dierverzorger kan u uitleggen hoe u dit gemakkelijk kunt zien. Zo voorkomt u de pijnlijke gevolgen van te lange nagels zoals: het ingroeien van een nagel in een voetkussentje, spreidvoeten of een verkeerde beenstand met gewrichtsproblemen als gevolg.
Klik hier voor de tarieven

Medische verzorging

Heeft u hulp nodig bij de medische verzorging van uw hond, dan kan de dierverzorger u helpen. Bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om oraal medicatie te geven, wondverzorging te doen of een injectie te geven wanneer uw hond bijvoorbeeld suikerziekte heeft. De dierverzorger helpt u bij de medische verzorging van uw hond, vanwege paraveterinaire kennis is dit geen probleem. Maar ook bij het toedienen van bijvoorbeeld een ontwormingsmiddel of anti-vlooienmiddel, kan de dierverzorger u helpen.
Klik hier voor de tarieven

Adviesservice

Heeft u vragen over de voeding, gezondheid, huisvesting en verzorging van uw hond? De dierverzorger geeft u graag advies over uw (toekomstige) huisdier.

 

De zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!
Door ZorgvoorDier in te schakelen heeft u de zekerheid dat uw hond deskundig verzorgd wordt, een hele geruststelling!
Neem gerust contact met ZorgvoorDier op voor meer informatie.