….de zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!

Hondenuitlaatservice, hus, trimmen, nagels knippenHonden

Welke zorg biedt ZorgvoorDier aan uw hond?
Trimmen / vachtverzorging
Nagelverzorging
Medische verzorging
Adviesservice

Trimmen / vachtverzorging

******* ZorgvoorDier neemt helaas geen nieuwe honden meer aan voor de trimservice *******

Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor uw hond, daarom is het verstandig om uw hond regelmatig te laten trimmen. ZorgvoorDier geeft u de unieke kans om het trimmen bij u thuis te laten doen, de trimster komt namelijk naar u toe. Zo blijft uw hond in zijn eigen vertrouwde omgeving, waardoor uw hond zich meer op zijn gemak zal voelen. ZorgvoorDier neemt alle materialen mee welke nodig zijn voor de trimbehandeling. De trimbehandeling bestaat uit knippen, plukken of scheren, al naar gelang uw wensen en de mogelijkheden. Belangrijk is dat u een dag van tevoren uw hond zelf wast en ZorgvoorDier behandeld de vacht verder. Daar ZorgvoorDier aan huis komt is het helaas niet mogelijk om honden te laten trimmen waarbij de uitgebreide was- en blaastechniek essentieel is, deze honden zijn meer dan welkom in een trimsalon. 
Wilt u dat uw hond alleen geborsteld wordt, maar kunt u dit zelf niet doen? Ook voor deze vachtverzorging kunt u een beroep doen op ZorgvoorDier. De regelmaat van deze vachtverzorging is afhankelijk van de vachtsoort en andere factoren zoals de ruiperiode.
Tijdens de vachtverzorging wordt ook overtollig haar uit de oren verwijderd en worden de voetzooltjes getrimd. Daarnaast wordt uw hond meteen gecontroleerd op ectoparasieten zoals vlooien en teken.

Nagelverzorging

De nagels van een hond blijven doorgroeien op het moment dat deze niet goed afslijten, dit is afhankelijk van het soort hond en de activiteit van de hond. Ook de duimpjes en de soms voorkomende hubertus-klauwtjes, kunnen niet afslijten omdat deze de grond niet raken.
Dan kan het voorkomen dat de nagels geknipt moeten worden. Het kan zijn dat u dit zelf een lastige klus vindt, bijvoorbeeld omdat uw hond donkere nagels heeft of niet graag stil blijft zitten bij de knipbeurt. ZorgvoorDier komt dan de nagels van uw hond op de goede lengte knippen. Met de juiste middelen kan ik dit op een veilige en diervriendelijke manier doen. Wanneer de nagels van uw hond erg lang niet geknipt zijn, kan het voorkomen dat dit niet in één keer kan gebeuren. Er zou dan in het leven geknipt worden, wat erg pijnlijk is.
Controleer dus regelmatig of de nagels van uw hond geknipt moeten worden, ik leg u graag uit hoe u dit gemakkelijk kunt zien. Zo voorkomt u de pijnlijke gevolgen van te lange nagels zoals: het ingroeien van een nagel in een voetkussentje, spreidvoeten of een verkeerde beenstand met gewrichtsproblemen als gevolg.
Klik hier voor de tarieven

Medische verzorging

Heeft u hulp nodig bij de medische verzorging van uw hond, dan kan ZorgvoorDier u helpen. Bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om oraal medicatie te geven, wondverzorging te doen of een injectie te geven wanneer uw hond bijvoorbeeld suikerziekte heeft. ZorgvoorDier helpt u bij de medische verzorging van uw hond, vanwege paraveterinaire kennis is dit geen probleem. 
Klik hier voor de tarieven

Adviesservice

Heeft u vragen over de voeding, gezondheid, huisvesting en verzorging van uw hond? Ik geef u graag advies over uw (toekomstige) huisdier.

De zorg voor uw huisdier is in vertrouwde handen!
Door ZorgvoorDier in te schakelen heeft u de zekerheid dat uw hond deskundig verzorgd wordt, een hele geruststelling!
Neem gerust contact met ZorgvoorDier op voor meer informatie.